Utforsk Modum


Utforsk Modum – noen tips til treningsrunder/økter du kan prøve deg på nå i Mai

Maimåned for skiløpere er ferietid når det kommer til strukturert, planlagt treningsopplegg. Det betyr tida da det er fint å finne på noe annet enn man gjør til vanlig. I vårt nærområde har vi helt fantastiske muligheter for variert aktivitet, her er noen forslag..

 • Fiskestien med utgangspunkt Furumo eller Gravfoss. Stien har de siste årene blitt veldig fint opparbeidet med trapper og bruer. Man kan løpe på østsiden en vei, krysse ved Embretsfoss og vestsiden tilbake. Runden fra Gravfoss er ca 10 km
 • Løpe til Abelone. Denne turen er like fin sommer som vinter. Parkering fra skytterbanen
 • Dokkaløypa er jo en slager, kan også anbefale Austadveien som går opp fra Kleiva. Passer fint til å gå Elghufs med staver
 • Modum O-lag har stor aktivitet om dagen. Du kan kjøpe tur-o konvolutten som gir mange fine runder. Det blir også lagt ut ukentlige treningsrunder på hjemmesiden. Bare å laste ned kart og printe ut
 • Noen forslag til gjennomføring av intervalltrening denne tiden av året: det kan være lurt å ha litt lengde på draget, gjerne over 4 minutter. Det er lurt at pausene er forholdsvis korte nå (ca 1 minutt). Dette sikrer at farten/intensiteten holdes nede slik at man ikke blir stiv i bena. Stikkord for å styre farten er at man er andpusten, men ikke stiv i bena. Intervall kan gjerne kjøres i motbakke med eller uten staver. 4 – 6 drag kan være passe (avhengig av alder og form). Andre varianter på intervalltrening som kan testes ut er pyramide, for eksempel 4,3,2,1 minutt i 2-3 serier.  
 • Styrketrening: Test ut Tufteparken på Vikersundbad.
 • «Modum på langs» stien fra øya i Vikersund til Delinga i Geithus
 • Bruk furumo mila traseen som testløp. Veldig fint å ha noe å sammenlikne med når du har en god treningssommer bak deg i oktober.
 • Sykkel. Prøv å finne runder med variert terreng og underlag. Dette er veldig fin trening for skiløpere i en periode som man kanskje ikke tåler for mye løping. Stisykling gir god naturlig variasjon i intensitet.
 • Padle kajakk er en treningsform som mange skiløpere har stor glede av. Her må man selvsagt være nøye med sikkerheten – bruk redningsvest og det er alltid lurt å være sammen med en kompis.
 • Så er det vel etter hvert tida for å finne fram rulleskia, da kommer vi jo ikke utenom vår egen hjemmebane på Brunes.

  Vikersund langrenn/ Erik S Molenaar