Løpsinformasjon


Velkommen til Vikersund Langrenn og skirenn på Brunes! 

Rennkontoret:

Startnummer og evt. leiebrikke hentes ved rennkontoret på Bruneslokalet (se arenakart). Første løper fra hver klubb tar med klubbpose til resten av løperne i aktuell klubb. Leiebrikke leveres ved mål. 

Start:

Det er satt 30 sekunder startintervall. Løper er ansvarlig for å møte opp i god tid og at man har rett brikke og startnummer. 

Oppvarming:

Det er kjørt opp en egen løype for oppvarming bak parkeringsplassen. Vi ønsker at alle løpere får en god opplevelse under rennet. Det er derfor viktig at oppvarming i størst mulig grad skjer i avsatt område slik at ingen blir hindret under konkurransen. Det er lagt opp til en pause på 30 minutter etter at alle løpere som skal gå 2 og 3 km har startet (ca. 12.15 -12.45, nærmere tidspunkt blir oppgitt på speaker). I dette tidsrommet er det mulig å gå gjennom konkurranseløypa. Før første start er det også åpent for gjennomgang.   

Litt om løypene:

Se løypekart vedlagt i egen fil og som oppslag på arena. 

Vi gjør oppmerksom på at det er løperens ansvar å gjøre seg godt kjent med løypa. Studer løypekart nøye! 2 og 3 km løypene er kun 1 sløyfe, ingen runding. 5 og 10 km har flere sløyfer, og det er sånn sett litt mer å holde styr på. 5 km går en runde av rød sløyfe og 1 av grønn. 10 km går 1 runde av rød og 3 av grønn. Det vil være god og tydelig merking ute i sporet. Løperen må selv holde oversikt over rett antall passeringer og følge skilting. 

Vi vurderer løypene som såpass kuperte at det ikke er lagt inn stakefri sone. 

Smøretips Brunes:

Det er kun natursnø i løypene. Onsdag hadde vi noen timer med varmegrader, ellers har det vært stabilt kaldt. I helga er det meldt 3 – 4 kuldegrader. Våre lokale smøreeksperter «setter penga sine» på et tynt lag grunnklister og dekke med aktuell voks. Men sikker kan man jo ikke være…🤔